Найкращі рішення для акціонерних товариств від Радабанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найкращі рішення для акціонерних товариств від Радабанк

Особисті фінанси
30
ПАТ «АБ «Радабанк» нагадує своїм клієнтам про нову послугу відкриття рахунку ескроу – рахунку умовного зберігання, на який банк зобов’язується приймати та зараховувати грошові кошти, а також перераховувати ці кошти бенефіціарам або повернути їх клієнту за умови настання передбачених договором підстав.
Нововведення в банківській сфері прийшло до нас з розвинутих країн та особливо корисне та актуальне для операцій з акціонерним капіталом – такий тип розрахунків широко застосовується як гарантія оплати та виконання зобов’язань в договорах купівлі/продажу акцій компанії. Також варто зауважити, що рахунки ескроу допомагають підвищити рівень корпоративного управління в акціонерних товариствах.
Керуючись діючим законодавством України та Законом «Про акціонерні товариства», наші спеціалісти розробили продукт, який можна вважати найкращим рішенням в рамках процедури викупу акцій:
у акціонерів, сукупна доля яких складає не більше 5% (власник домінуючого контрольного паркету акцій має право направити публічну невідкличну вимогу щодо придбання їм акцій у всіх інших акціонерів, які будуть зобов’язані продати свої акції такому абсолютному мажоритарію);
у міноритарних акціонерів, які не приймають участь у зборах і з якими в більшості випадків втрачений зв’язок (домінуючий контролер повинен відкрити рахунок умовного зберігання, бенефіціарами якого будуть власники невеликих пакетів акцій. Далі банк повинен буде перерахувати кошти акціонерам на вказані ними рахунки або видати кошти готівкою, у випадку якщо такі акціонери до нього звернуться).
Головними перевагами відкриття рахунку умовного зберігання в РАДАБАНК для акціонерних товариств є:
мінімальні фінансові ризики – рахунком керує банк, діючи при цьому відповідно до умов договору та чинного законодавства України;
додаткові гарантії – кошти, які розміщені на рахунку, не можуть використовуватися у витратних операціях та зберігаються до моменту виконання зобов’язань;
на грошові кошти на рахунках ексроу ні за зобов’язаннями банку, ні за зобов’язаннями однієї зі сторін одговору, не допускається звернення стягнення або накладення арешту.
Наші спеціалісти із задоволенням нададуть детальну консультацію щодо нового продукту та актуальної законодавчої бази в найближчому відділення або за номером контакт-центру 0 800 500 999.
ПАТ «АБ «Радабанк» – Ваш Банк необмежених можливостей!
За матеріалами:
Радабанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас