В Україні створять аграрний реєстр для надання держпідтримки селянам-одноосібникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять аграрний реєстр для надання держпідтримки селянам-одноосібникам

Казна та Політика
189
В Україні створять державний аграрний реєстр, який дозволить надавати державну підтримку селянам-одноосібникам в рамках програм держпідтримки АПК, повідомив керівник Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Міністерства аграрної політики та продовольства Юрій Апальков.
“Сьогодні готуються пропозиції щодо законопроекту, щоб в Україні з’явився державний аграрний реєстр. Сподіваємося, що ключове рішення з цього питання буде ухвалено ще в цьому році”, – сказав він на прес-конференції в Мінагропроді у вівторок.
За словами Ю. Апалькова, селяни-одноосібники сьогодні не можуть скористатися програмою держпідтримки фермерів, оскільки більшість з них не зареєстровані як підприємці. Впровадження аграрного реєстру дозволить вирішити цю проблему і більш ефективно використовувати “фермерський мільярд”.
Ю. Апальков зазначив, що Укрдержфонд до кінця року очікує понад 2 тис. заявок за програмою підтримки новостворених фермерських господарств. За його словами, наступного року фонд має намір “сприяти спілкуванню фермерів і банків” в частині кредитування с/г виробників з компенсацією за рахунок держпідтримки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас