АБ “Діамантбанк” профінансував будівництво судна для голландської компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АБ “Діамантбанк” профінансував будівництво судна для голландської компанії

Кредит&Депозит
351
19.12.03. Київ. Зовнішньоекономічні стосунки. АБ “Діамантбанк” профінансував будівництво заводом “Залів” другого корпуса судна в рамках нової програми будівництва серії суден для відомої голландської компанії IHDA Shipbuilding Service B.V.
В рамках даної програми Діамантбанк успішно завершив фінансування будівництва другого корпуса судна багатоцільового використання. Сума за кредитом, сплачена Діамантбанку заводом “Залів”, складає 2,5 млн. євро. Новозбудоване судно — “VRIESENDIEP”, дедвейтом 7600 тон, було спущено на воду 21 лиcтопада 2003 року в м. Керч.
Загальна сума кредитування програми складає 10 млн. євро і передбачає будівництво чотирьох корпусів суден для компанії IHDA Shipbuilding Service B.V. Період фінансування триватиме до червня 2004 року.
З 1999 року в межах співпраці Діамантбанку та заводу "Залів" вже профінансовано виконання 15 суднобудівних контрактів для таких відомих компаній, як "Damen Shipyards Bergum" та IHDA Shipbuilding Service B.V. (Голландія).
Антон В‘ячеславович Хейфіц, Заступник Голови Правління заводу “Залів” з фінансів, економіки та інвестицій так коментує співробітництво з Діамантбанком:
“Всі бізнес-процеси, пов‘язані з суднобудуванням, є специфічними та передбачають встановлення стабільних партнерських взаємовідносин між всіма учасниками. Адже стабільність відносин — це ознака майстерності. Тому успішна діяльність заводу значним чином залежить від фінансової підтримки вітчизняного капіталу. Діамантбанк послідовно і стабільно протягом кількох років здійснює фінансування наших проектів, що є ознакою зваженої інвестиційної політики та послідовного здійснення стратегії розвитку банку.
Співробітництво з нашими постійними партнерами ми будемо розвивати і надалі. Зокрема, вже підписано 2 контракти на продовження будівництва серії суден 7600 ДВТ для компанії IHDA Shipbuilding Service B.V.
Що стосується нашої співпраці з іноземними партнерами, то наприклад Генеральний директор компанії IHDA Shipbuilding Service B.V. Рокус Ройтенберг неодноразово констатував високу якість та технологічність суден заводу “Залів”, що жодного разу не викликала нарікань з боку замовника. Тож, серед країн-партнерів IHDA Shipbuilding Service B.V. (Корея, Китай, Румунія) співробітництво голландської компанії з Україною, а саме з заводом “Залів”, є пріоритетним.”
Справка.
АБ “Діамантбанк” (ліцензія НБУ №125 від 03.12.2001 р.) зареєстрований 17 листопада 1993 року. Статутний фонд банку становить 100 млн.грн. Станом на 01.12.2003 р. активи складають 515,881 млн. грн., балансовий капітал 106,464 млн. грн. Має філії в м. Дніпропетровськ, м. Кривий Ріг, м. Запоріжжя.
Завод "Залів" (м. Керч) заснований в 1938 році є одним з найбільших суднобудівних заводів України. Основна спеціалізація - будівництво середніх та багатотоннажних екологічних танкерів.
За матеріалами:
Діамантбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас