Резерви України зросли вперше за півроку - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резерви України зросли вперше за півроку - НБУ

Казна та Політика
430
У жовтні міжнародні резерви України зросли на 0,6% і становлять $16,737 млрд.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Національного банку.
Зазначається, що на зміну обсягу міжнародних резервів впливали кілька факторів.
По-перше, інтервенції НБУ. “Завдяки відсутності девальваційного тиску на курс гривні і наявності надлишкової пропозиції валюти, в тому числі за рахунок надходження валютної виручки від експорту врожаю зернових, Національний банк навіть отримав можливість поповнювати міжнародні резерви за рахунок чистої купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку”, – йдеться в повідомленні.
Так, у жовтні чиста купівля валюти НБУ склала 198,5 млн дол. За місяць центробанк купив – 268,5 млн дол. (у тому числі 126,0 млн дол. за вибором кращої ціни і 142,4 дол. за єдиним курсом) і продав 70,0 млн дол. (за єдиним курсом).
Другим фактором зростання резервів стали операції уряду. “З одного боку, платежі з обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті в жовтні склали 853,0 млн дол. США (в еквіваленті). З них 777,8 млн. дол. США становили витрати на обслуговування та погашення за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП). При цьому ці витрати були майже повністю компенсовані надходженнями від розміщення ОВДП, які становили 790,7 млн дол. США (в еквіваленті)”, – повідомляється на сайті НБУ.
Станом на 1 листопада обсяг міжнародних резервів покриває 2,8 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України з поточних операцій уряду і Національного банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас