SALIC завершила операцію з купівлі агрохолдингу "Мрія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SALIC завершила операцію з купівлі агрохолдингу "Мрія"

Фондовий ринок
588
Британські Salic UK Ltd. (дочірня структура The Saudi Agricultural&Livestock Investment Co., SALIC) і Mriya Farming PLC завершили процедуру купівлі-продажу більшості сільськогосподарських активів групи “Мрія”, повідомила прес-служба агрохолдингу.
За її даними угода включає всі об’єкти інфраструктури, технічний парк, а також компанії з правом оренди земельного банку.
Сума і умови угоди не розголошуються.
“Після завершення операції “Мрія” продовжить операційну діяльність в Україні спільно з дочірньою компанією SALIC – Continental Farmers Group (CFG). Обидві компанії завершать сезон як окремі бізнеси і в поточній конфігурації”, – йдеться в повідомленні.
За даними агрохолдингу, в подальшому “Мрія” і CFG сфокусуються на підготовці до інтеграції активів і розробці стратегії об’єднаного бізнесу під керівництвом гендиректора Саймона Чернявського і голови правління Марка Леарда.
“Компанії планують представити спільну бізнес-стратегію навемні 2019 року”, – йдеться в повідомленні “Мрії”.
Крім того, за даними прес-служби, новий власник “Мрії” заявив про намір “інвестувати значні кошти в нове обладнання, інфраструктуру, агротехнології та консолідацію земельного банку”.
Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України в жовтні 2018 року дозволив Salic UK Limited придбати акції 11 підприємств агрохолдингу “Мрія”, що забезпечують перевищення 50% у вищому органі правління товариств.
Salic отримала дозвіл купити кіпрські компанії Mriya Holding Cyprus Limited і Mriya Trading (Cyprus) Limited, а також зареєстровані в Україні ТОВ “Карго”, “Лемківська Мрія”, “Мрія Буковина”, “Мрія Глибоччини”, “Мрія Карпат”, “Мрія-Підгайці”, “Мрія Поділля”, “Новагріс” і “Торговий Дім Аско”.

Довідка Finance.ua:

  • “Мрія” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою.
  • Земельний банк холдингу становить 150 тис. га.
  • Потужність елеваторів і зерносховищ – 380 тис. тонн.
  • Крім того, агрохолдинг має картоплесховище загальною місткістю 52 тис. тонн, насіннєвий і крохмальний заводи. “Мрія” спеціалізується на вирощуванні пшениці, ріпаку, ячменю, соняшнику, сої, кукурудзи, цукрових буряків, картоплі та інших сільськогосподарських культур.
  • SALIC заснована в 2012 році. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії. Інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас