В історичних районах українських міст тепер можна будувати тільки підземні паркінги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В історичних районах українських міст тепер можна будувати тільки підземні паркінги

Казна та Політика
494
В Україні в історичних районах міст, згідно з новими нормами, дозволено проектувати тільки підземні паркінги.
Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, відповідне обмеження міститься в державній будівельній нормі “Планування і забудова територій”, яка набула чинності 1 вересня 2018 року.
“Європейці дуже стурбовані збереженням екологічного стану та історичного вигляду своїх міст, створенням умов для гармонійного міського розвитку. Україна – це теж Європа, тому при оновленні важливих містобудівних ДБН ми прописали норму, щоб у межах територій з пам’ятками культури та в районах з історичною забудовою проектувалися виключно підземні автостоянки”, – написав він.
Парцхаладзе зазначив, що згідно з цими ДБН при розміщенні об’єктів, у тому числі при будівництві багатоквартирних житлових будинків, в центральних, історично сформованих районах великих міст повинні проектуватися тільки підземні гаражі.
За його словами, такі зміни сприятимуть створенню комфортних умов для пішоходів і водіїв, а також підвищення естетичного вигляду міст за рахунок звільнених від надмірної кількості припаркованих машин вулиць.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас