Депозитні ставки в III кварталі продовжували зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депозитні ставки в III кварталі продовжували зростати

Кредит&Депозит
673
Національний банк відзначає в III кварталі збільшення обсягів валютних депозитів як населення, так і бізнесу.
“Обсяг гривневих вкладів населення незначно скоротився, а бізнесу – залишився на рівні попереднього кварталу. В цілому обсяг депозитного портфелю населення в липні-вересні залишився незмінним, а бізнесу – незначно зріс”, – йдеться в повідомленні.
Процентні ставки за депозитами продовжували зростати внаслідок збереження Нацбанком жорсткої монетарної політики з підвищенням облікової ставки до 18% річних у вересні, а також конкуренції між банками за депозити бізнесу.
Середня вартість 12-місячних вкладів фізичних осіб в гривні зросла на 0,9 п. п. до 15% річних, в доларах США – на 0.2 п. п. до 3,5% річних. При цьому ставки за шести-, дев’яти – і дванадцятимісячними вкладами майже не відрізнялися.
Вартість нових кредитів корпораціям зросла на 0,5 п. п. до 17,5% річних, водночас ставки за кредитами населенню знизилися на 0,6 п. п. до 29,7% річних.
До речі, якщо вас не влаштовує відсоток з вашого депозиту, заходьте на спеціальний розділ «Бонус до депозиту» від Finance.ua і отримуйте вагоме поповнення до процентної ставки.

Отримати бонус до депозиту 💸

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас