Waymo отримала дозвіл на тестування безпілотних авто в Каліфорнії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Waymo отримала дозвіл на тестування безпілотних авто в Каліфорнії

Технології&Авто
101
Виробник технології для безпілотних автомобілів компанія Waymo, що входить в холдинг Alphabet, отримала дозвіл на тестування на дорогах штату Каліфорнія безпілотних автомобілів.
Про це повідомляє Waymo.
“Ми з радістю оголошуємо, що департамент транспортних засобів Каліфорнії щойно дав Waymo перший в цьому штаті дозвіл на тестування машин без водія на дорогах загального користування”, — йдеться в повідомленні.
Як пояснили в компанії, це сталося після того, як у квітні влада Каліфорнії ухвалила нові закони, що дозволяють різним компаніям випробовувати повністю автономні автомобілі на дорогах штату.
Йдеться про повністю автоматизовані самокеровані машини, які можуть пересуватися без водія. Нові норми штату дозволяють проводити такі тести без присутності на водійському сидінні людини, яка в разі екстреної ситуації могла б взяти управління на себе.
Як відзначили в компанії, безпілотні авто будуть тестуватися цілодобово на міських і сільських дорогах, де дозволена швидкість не більша ніж 65 миль на годину (близько 105 км/год).
Спочатку машини будуть підвозити лише співробітників Waymo. Зона проведення тестів на початковому етапі буде обмежена містом Маунтін-В’ю, де розташовується штаб-квартира Alphabet, і його передмістями, проте потім буде розширена.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас