Штрафи і конфіскація авто: придумали новий спосіб боротьби з нелегальними таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи і конфіскація авто: придумали новий спосіб боротьби з нелегальними таксі

Технології&Авто
1637
В Україні придумали новий спосіб боротьби з нелегальними перевізниками. Якщо водій працює без ліцензії і був спійманий на гарячому двічі за рік, то він ризикує залишитися без машини.
Такою ідеєю найбільше обурилися легальні служби таксі.
Вони побоюються, що в разі схвалення відповідного законопроекту перевірятимуть саме “офіціалів”, а нелегали і далі їздитимуть безкарними. Тому асоціація таксистів погрожує всеукраїнським страйком.
Боротися з нелегалами держава намагається вже два десятки років посиленням штрафів і вимог до автомобіля. “Виявлення в черговий раз такого порушення протягом року буде приводити або до штрафу, максимально 170 тисяч гривень, або до конфіскації транспортного засобу”, – пояснив начальник департаменту Міністерства інфраструктури України Віктор Сасін.
Найбільше таким новаціям обурилися легальні таксисти. Руслан показує всі атрибути справжнього таксі: касовий апарат, таксометр і всі дозвільні документи. Однак причепитися перевіряльники можуть до будь-якої дрібниці – і забрати авто. А нелегалів і далі не чіпатимуть, побоюється власник служби таксі.
40 млрд гривень щорічно – тіньовий оборот у сфері пасажирських перевезень.
Це підрахували в асоціації таксистів. Кількість нелегалів зростає, а з ними зростає і кількість аварій, постраждалих і жертв. Щодня українські таксі перевозять 2 млн пасажирів, і в жодного з них немає стовідсоткової гарантії на безпечну доставку в пункт призначення. Асоціації та профспілки таксистів погрожують всеукраїнським страйком за спроби конфісковувати авто.
Автори законопроекту переконують, що ловитимуть лише перевізників без ліцензії.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас