Застарілі вітряні електростанції замінять безпілотниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Застарілі вітряні електростанції замінять безпілотниками

Енергетика
1093
Стартап Ampyx Power разом з Аерокосмічним центром Нідерландів приступив до розробки нового виду вітроелектростанцій, роль лопатей в яких буде грати безпілотник. Про це йдеться в повідомленні компанії.
Проект отримав назву AP4. Він складається з п’яти основних частин — безпілотника з автоматичною системою управління, морської платформи, кабелю, обертового барабана і генератора.
Згідно із задумом розробників, безпілотник буде виконувати польоти при сильному зустрічному вітрі, набираючи і скидаючи висоту. Прив’язаний до нього кабель буде задавати обертання барабана, встановленого на морській платформі, а барабан буде приводити в рух генератор, який буде виробляти електроенергію.
Будівництво таких систем не вимагає великих вкладень — в Ampyx Power вважають, що створення AP4 дозволить уряду Нідерландів відмовитися від застарілих і неефективних вітряних електростанцій.
Раніше повідомлялося, що Scottish Power, найбільший учасник «великої шістки» постачальників електроенергії у Великобританії, до 2050 року планує повністю відмовитися від використання газу і вугілля і перевести всі свої потужності на видобуток енергії вітру.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас