Через Приватбанк відкриють кримінальну справу щодо керівництва Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через Приватбанк відкриють кримінальну справу щодо керівництва Нацбанку

Фондовий ринок
1596
Історія з націоналізацією Приватбанку обростає новими кримінальними справами. Солом’янський районний суд зобов’язав слідчого Національного антикорупційного бюро відкрити ще одну справу і внести її до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Рішення було ухвалено у справі № 760/20129/18, і воно опинилося в розпорядженні UBR.ua.
Справа буде відкриватися щодо голови Нацбанку на момент націоналізації Приватбанку — Валерії Гонтарєвої. Заявник (Ростислав Кравець) вказав у заяві про порушення нею постанови НБУ №615 від 19 вересня 2015 року. А саме пункту, що забороняє Нацбанку надавати нові кредити, фінансова структура не повернула йому старі позики. Саме це і сталося в історії з Приватбанком, що було продемонстровано в суді: слова самої Гонтарєвої про те, що НБУ надав Приватбанку нову позику в розмірі 15 млрд. грн. ще до того, як він погасив раніше надані 19 млрд. грн. Причому в цей момент дніпровський банк був визнаний неплатоспроможним і в ньому працювала тимчасова адміністрація.
«Щоб у Мінфіні і Нацбанку не говорили про необхідність порятунку найбільшого банку країни, потрібно дотримуватися чинного законодавства. І, звичайно ж, нести відповідальність за свої рішення. В цьому випадку чиновники поставили себе вище закону і очевидні порушення за статтею 364 Кримінального кодексу – зловживання владою і службовим становищем, а також статті 191 КК — розтрата майна.
В цьому контексті вони загрожують Валерії Гонтаревій тюремним ув’язненням на термін до 4 років. Якщо в попередні роки правоохоронці фактично не проводили жодних розслідувань у справах щодо голови Нацбанку і зводили все до формалізму. То в контексті майбутніх виборів і низьких шансів її покровителів на виграш, можна розраховувати на реальне розслідування і притягнення Гонтаревої до відповідальності. Це має нарешті статися. Відносно неї заведено близько двох десятків справ, і хоч одне має бути доведено до кінця”, – сказав Ростислав Кравець.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас