Євро дешевшає до долара на тлі політичних новин з Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дешевшає до долара на тлі політичних новин з Німеччини

Валюта
963
Курс американського долара зростає в ході торгів у понеділок до більшості валют, євро дешевшає на тлі політичних новин з Німеччини.
У понеділок німецькі ЗМІ повідомили, що після невдачі Християнсько-демократичного союзу (ХДС) на регіональних виборах канцлер Ангела Меркель, що обіймає посаду голови партії, не має наміру висуватися на цю посаду в подальшому. А. Меркель керуватиме урядом Німеччини до закінчення поточного, вже четвертого строку на цій посаді в 2021 році.
Євро до 15:22 в понеділок коштував $1,1381 в порівнянні з $1,1403 на закриття попередньої сесії.
Права партія “Альтернатива для Німеччини” проходить ще один регіональний парламент – ландтаг землі Гессен – і може отримати близько 12-13% голосів, свідчать результати опитувань, проведених на виході з виборчих дільниць у неділю ввечері. Партія канцлера Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС), як очікується, втратить майже 10% голосів.
Тим часом єна і швейцарський франк здають позиції на тлі зміцнення апетиту до ризику після того, як в ЗМІ пройшли повідомлення про те, що китайський регулятор може знизити податок на купівлю автомобілів вдвічі, щоб підтримати зростання авторинку.
Вартість єдиної європейської валюти підвищилася до 127,99 єни в порівнянні з 127,61 єни в попередній робочий день. Курс долара склав 112,39 єни проти 111,91 єни в п’ятницю.
Фунт стерлінгів стабільний в парі з доларом і слабо дорожчає по відношенню до євро. У понеділок інвестори також чекають публікації проекту бюджету і макроекономічних прогнозів уряду Великобританії в рамках осіннього звернення міністра фінансів Філіпа Хеммонда до парламенту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас