Світовий ринок чаю може змінитися в разі потепління відносин Індії та Пакистану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий ринок чаю може змінитися в разі потепління відносин Індії та Пакистану

Світ
604
Світовий ринок чаю може зазнати кардинальних змін у разі потепління індійсько-пакистанських відносин: Індія може потіснити інших постачальників чаю на пакистанський ринок, заявив генеральний менеджер Emrok Tea Factory Ананд Варма в ході чайного форуму в Момбасі (Кенія).
Пакистан посідає перше місце за обсягом споживання гранульованого чорного чаю в світі і є найбільшим експортним ринком Кенії.
А. Варма вважає, що кенійським виробникам чаю в разі переходу Індії і Пакистану до добросусідських відносин доведеться шукати нові ринки збуту для гранульованого чаю.
Emrok Tea також бачить вихід з цієї ситуації в збільшенні обсягів виробництва листового чаю і спеціалізованих видів, включаючи рідкісний пурпурний чай.
Разом з тим голова підрозділу Чайного директорату з маркетингу Розмарі Овіно вважає, що на цьому етапі про це можна не турбуватися.
“Навіть якщо Індія і Пакистан найближчим часом вдарять по руках, а в цьому немає впевненості, Індія виробляє недостатньо чаю навіть для внутрішнього споживання, – сказала вона. – Пакистан – унікальний ринок, споживання всіх видів чаю на ньому зростає, тоді як на багатьох інших ринках спостерігаються стагнація або зниження”.
Набагато більше Р. Овіно турбує подальше посилення домінуючої позиції Китаю як виробника, експортера і споживача чаю.
Зараз Китай є найбільшим світовим експортером, якщо брати всі види чаю, за величиною виручки, але займає друге місце за обсягом поставок на світовий ринок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас