День фінансів, 26 жовтня: євробонди на $2 млрд, максимум долара, рецепт "зменшення" плати за комуналку від Зубка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 жовтня: євробонди на $2 млрд, максимум долара, рецепт "зменшення" плати за комуналку від Зубка

649
П’ятниця, 26 жовтня: Поради про те, як зменшити плату за комуналку і як євробонди вплинуть на курс гривні.
Максимум “зеленого”. Долар США в п’ятницю третій день поспіль оновив максимум поточного року. Інвестори продовжують концентруватися на відмінностях грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи (ФРС) і Європейського центрального банку (ЄЦБ).
Євробонди на $2 млрд. Україна розмістила 5,25-річні єврооблігації на $750 млн і 10-річні – на $1,25 млрд. Євробонди на $750 млн з погашенням у лютому 2024 року українському Мінфіну вдалося продати кредиторам з прибутковістю 9% річних.. До речі, нові євробонди України в перший день після розміщення торгувалися вище від номіналу.
А в Мінекономрозвитку навіть встигли спрогнозувати, як розміщення євробондів вплине на курс гривні. Про це розповів Максим Нефьодов.
В іншому міністерстві 26 жовтня роз’яснили новий порядок оформлення субсидій. Серед іншого, якщо ЄСВ не сплачується з вини роботодавця, субсидію призначатимуть на загальних умовах. Це означає, що якщо відсутня сплата єдиного соціального внеску не з вини громадянина, а через неплатіж організації, де він працює, то субсидія буде призначена.
Підхід Зубка. Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив про можливість зменшити комунальні рахунки вчетверо! За рахунок чого це можна зробити – читайте тут.
Про вас не забудуть. До речі, у Нафтогазі кажуть, що киянам, чиї будинки не обладнані лічильниками, нараховуватимуть доплату за газ за весь період відсутності гарячої води. За підрахунками заступника начальника департаменту енергоефективності Нафтогазу Олексія Хабатюка, за час відсутності гарячої води доведеться заплатити не за 2,1, а за 15 кубів на місяць за людину. Тобто всемеро більше.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас