У НБУ назвали основну перешкоду для відновлення кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ назвали основну перешкоду для відновлення кредитування

Кредит&Депозит
596
Основною перешкодою для відновлення кредитування в Україні залишається велике навантаження непрацюючих боргів на банківську систему.
Про це під час круглого столу на тему «Кредитування і суди: відновити не можна вбити», сказала перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова.
«Сьогодні, коли в країні вже забезпечена відносна макрофінансова стабільність, перешкодою для кредитування є велике навантаження непрацюючих боргів на банківську систему. Хто б що не говорив, але не облікова ставка Національного банку є перешкодою для відновлення кредитування», – сказала Рожкова.
За її словами, на сьогодні банки прагнуть кредитувати, а бізнес прагне отримувати кредити, однак ситуація із захистом прав кредиторів залишається надскладною, і питання навіть не в тому законодавстві, яке ми маємо, а в тому, наскільки воно правильно трактується і застосовується.
«Ми сьогодні стикаємося з тим, що недобросовісні позичальники використовують будь-які спроби викручувати чинне законодавство на свою користь», – зазначила Рожкова.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас