Євро перейшов до зниження після виступу Драгі, ліра дорожчає на рішеннях ЦБ Туреччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро перейшов до зниження після виступу Драгі, ліра дорожчає на рішеннях ЦБ Туреччини

Валюта
840
Євро в ході торгів у четвер перейшов від зростання до зниження в парі з доларом США після виступу голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі.
До 16:40 євро опустився до $1,1380 у порівнянні з $1,1392 на закриття минулої сесії і $1,1432 в ході прес-конференції голови ЄЦБ. У парі з єною єдина валюта опустилася на 0,1%, до 127,75 єни.
М. Драгі в четвер говорив про ризики для економіки єврозони і про те, що останні статдані були слабкіші, ніж очікувалося, але при цьому багато уваги приділив позитивним сигналам, включаючи зростання внутрішнього попиту і підвищення зарплат.
Однак після завершення його виступу трейдери зосередилися на тому, що грошово-кредитна політика ЄЦБ в осяжному майбутньому залишиться ультрам’якою.
Раніше в четвер ЄЦБ зберіг всі три основні ставки на попередніх рівнях і знову повторив, що вони не будуть підвищуватися до кінця літа 2019 року. Також ЦБ єврозони підтвердив, що програма кількісного пом’якшення (QE) буде згорнута в кінці грудня.
Тим часом турецька ліра у четвер дорожчає по відношенню до всіх основних валют після того, як ЦБ Туреччини зберіг базову процентну ставку без змін. Ставка 7-денного репо була підвищена у вересні до 24%, незважаючи на вимоги президента Туреччини про її зниження.
ЦБ Туреччини заявив про те, що останні дані свідчать про більш помітну тенденцію до відновлення економіки, хоча зберігаються суттєві ризики для цінової стабільності. Центробанк має намір “рішуче дотримуватися жорсткої грошово-кредитної політики” до тих пір, поки прогнози щодо інфляції не покращаться.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас