Fitch першим із західних рейтингових агентств створило локальний підрозділ в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch першим із західних рейтингових агентств створило локальний підрозділ в Китаї

Фондовий ринок
50
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings в четвер оголосило про запуск китайського підрозділу Fitch (China) Bohua Credit Ratings Ltd. (Fitch Bohua), який обслуговуватиме внутрішній ринок облігацій материкового Китаю.
Гендиректором Fitch Bohua призначений Денні Чень, йдеться в прес-релізі Fitch. Раніше він був топ-менеджером в СП Fitch в Китаї – China Lianhe Credit Rating Co.
Таким чином, Fitch першим з трійки найбільших рейтингових агентств створило локальний підрозділ в Китаї. Fitch Bohua на 100% належить материнській компанії і буде використовувати міжнародні стандарти рейтингування.
“Компанія звернулася за дозволом регуляторів на початковому етапі покривати сектор фінансових установ, включаючи банки, небанківські фінансові установи та страхові компанії”, – повідомляється в прес-релізі.
Поява локальних підрозділів міжнародних рейтингових агентств може залучити більше іноземних інвесторів на ринок боргових паперів КНР, який є третім за величиною в світі з обсягом $11,9 трлн.
Західні рейтингові агентства вже давно намагалися вийти на китайський ринок облігацій самостійно, а не через спільні підприємства з китайськими партнерами. Однак, як пише The Wall Street Journal, Moody’s і S&P Global Ratings погіршили свої шанси, знизивши суверенні рейтинги КНР в 2017 році через швидке зростання боргового навантаження.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас