Україна до кінця дня може завершити розміщення нових євробондів - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна до кінця дня може завершити розміщення нових євробондів - джерело

Казна та Політика
327
Україна до кінця дня може завершити розміщення нових єврооблігацій.
Згідно з попередньою пропозицією (IPT), оприлюдненою агентством Bloomberg, до розміщення пропонуються цінні папери з терміном обігу до 1 лютого 2024 року і з терміном обігу до 1 листопада 2028 року.
Обсяги випусків не уточнюються. Передбачається, що ставка купона за п’ятирічними паперами складе близько 9,25% річних, 10-річними – 10% річних.
Водночас, за даними джерела, розміщення цінних паперів ще не завершено. Остаточні параметри випусків, в тому числі прибутковість, будуть визначені до кінця дня.
Як повідомлялося, Україна в кінці серпня 2018 року вийшла на міжнародний ринок капіталу з приватним розміщенням облігацій зовнішньої державної позики (ОВДП) на $725 млн. Піврічні дисконтні облігації були розміщені за ціною 95,551% номіналу, що за оцінками Національного банку України відповідає прибутковості на рівні 9,1% річних.
За даними Мінфіну, облігації розміщені серед провідних міжнародних інвесторів, які надали фінансову підтримку Україні в умовах нестабільності міжнародного ринку капіталу для країн, що розвиваються.
23 жовтня Україна стартувала цикл зустрічей з інвесторами щодо розміщення нових 10-річних єврооблігацій. Крім цього, допускається можливість розміщення 5-річного траншу до 10-річних паперів.
Організаторами зустрічей призначені міжнародні банки BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs і J. P. Morgan, фінансовим консультантом – Rothschild.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас