Казахстан і США планують проект складання літаків регіональної авіації на $150 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан і США планують проект складання літаків регіональної авіації на $150 млн

Світ
244
АТ “Національна компанія “Казахстан Інжиніринг”, АТ “Національна компанія “Kazakh Invest” (обидві – Астана) і американська Sierra Nevada Corporation підписали лист про наміри щодо реалізації проекту складання літаків регіональної авіації в Казахстані вартістю $150 млн.
Про це повідомив директор з передінвестиційної підтримки Kazakh Invest Жандос Теміргалі.
Домовленості була досягнута в четвер в ході засідання казахстансько-американського бізнес-форуму в Астані.
“Проект розрахований на п’ять років і його загальна вартість – близько $150 млн”, – сказав агентству Ж. Теміргалі. Він уточнив, що документ передбачає створення робочої групи, вивчення ринку і потім організацію виробництва.
Літаки Sierra Nevada Corporation можуть бути включені в програму розвитку регіональної авіації, яка реалізується в Казахстані.
За словами Ж. Теміргалі, мова йде про невеликі літаки на 40 місць для розвитку авіаційного сполучення між невеликими містами Республіки.

Довідка Finance.ua:

  • Sierra Nevada Corporation – американська корпорація, яка займається розробкою електроніки, авіаційної техніки, володіє технологіями виробництва ракетних двигунів, космічних систем, надає продукти для потреб національної безпеки.
  • Корпорація розробляє багаторазовий космічний корабель Dream Chaser, призначений для доставки на навколоземну орбіту вантажів і екіпажів чисельністю до 7 осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас