Sony розробила технологію для зберігання біткойнів на картках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony розробила технологію для зберігання біткойнів на картках

Фінтех і Картки
267
Компанія Sony давно займається питаннями безпеки для фінансових транзакцій, включаючи розробку різних технологій для захищеного зчитування і зберігання ключів і інших вразливих даних. В арсеналі компанії багато розробок, пов’язаних з платформами для ідентифікації.
Свій чималий досвід у цій сфері компанія направила на пошук рішення для захисту власників криптовалютних накопичень. Поширені online-гаманці з біткойнами, ефіром та іншими цифровими валютами, впевнені в Sony, залишають простір для шахрайства і викрадення чесно намайненого. Для захисту накопичень час переходити на апаратні гаманці і, зокрема, на карти з чіпами.
Підрозділ Sony Computer Science Laboratories (Sony CSL) не розкриває деталей функціонування запропонованої платформи (hardware wallet technology) для криптовалют. Але головною відмінністю від інтернет-гаманців і віддалених сервісів зберігання криптовалют стане те, що приватні ключі більше не будуть розташовуватися ні в локальному пристрої (смартфоні, на ПК або планшеті), ні на віддаленому сервісі.
Приватні ключі для доступу до гаманця повинні бути записані в захищений чіп на картці з використання алгоритмів шифрування карти.
Перенесення публічних ключів для доступу до криптовалютного гаманця на карту підвищує захист коштів, оскільки усуває витік ключів. Також це рішення у вигляді безконтактної картки може полегшити використання криптовалюти для розрахунків в публічних місцях в терміналах.
Японська компанія має намір використовувати апаратні гаманці як елемент просування блокчейн-технологій. Для безпечного обміну даними з використанням безконтактних електронних карток і технології блокчейн буде затребувана будь-яка вразлива інформація, наприклад, набір повних даних про власника. Допустити витік таких даних може виявитися набагато небезпечнішим, ніж втратити доступ до гаманця з парою цифрових монет.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас