Європейський банк готовий вкладати в Україну на 500 млн доларів більше щороку – Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський банк готовий вкладати в Україну на 500 млн доларів більше щороку – Гройсман

Фондовий ринок
222
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) готовий щорічно додатково інвестувати 500 млн доларів у розвиток регіонів України.
Про це в ході засідання уряду 24 жовтня повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час ухвалення постанови про спрощення процедури залучення місцевою владою інвестицій в інфраструктуру.
“Цей інструмент дозволить місцевим бюджетам без погодження з центральним бюджетом взаємодіяти з міжнародними фінансовими організаціями. Я, до речі, зустрічався з Європейським інвестиційним банком, у них є плани десь плюс 500 млн доларів щорічно інвестувати. Я звернув увагу на те, що ми зараз допомагаємо реалізувати проекти з реформування теплоенергетики у багатьох містах, нам необхідно оновлення міського транспорту”, – розповів Гройсман.
Зазначимо, Європейський інвестиційний банк надає Україні кредити на розвиток різних сфер інфраструктури. Так, у листопаді 2017 року ЄІБ виділив Національній енергетичній компанії “Укренерго” кредит на 130 млн євро для модернізації підстанцій. Як зазначили в ЄІБ, проект націлений на підвищення енергоефективності, надійності обладнання, зниження експлуатаційних витрат.
Також в 2017 році ЄІБ прокредитував українських аграріїв на суму 400 млн євро – частина з цих коштів спрямована на модернізацію рибного господарства і аквакультури в Україні. За інформацією Мінагропроду, Україна отримала ці кошти на 12 років під низький відсоток і з пільговим періодом чотири роки, протягом яких не платить за користування кредитом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас