Верховний суд відхилив позовні вимоги Укрексімбанку до Укртелекому на 1,1 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд відхилив позовні вимоги Укрексімбанку до Укртелекому на 1,1 мільярда

Фондовий ринок
284
Верховний суд відхилив основні вимоги державного Укрексімбанку до Укртелекому, постановивши стягнути з останнього на користь банку 795,3 тис. грн пені та 85,1 тис. грн – 3% річних.
Відповідне рішення Верховного суду від 10 жовтня 2018 року оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.
“Касаційну скаргу публічного акціонерного товариства “Державний експортно-імпортний банк України” задовольнити частково. Стягнути з публічного акціонерного товариства “Укртелеком” на користь публічного акціонерного товариства “Державний експортно-імпортний банк України” 795 344,00 грн пені та 85 122,00 грн 3% річних”, – йдеться в резолютивній частині рішення.
Таким чином, Верховний суд підтвердив рішення судів попередніх інстанцій, зокрема, рішення Господарського суду міста Києва від 16 квітня 2018 року та постанову Київського апеляційного господарського суду від 4 червня 2018 року.
Своє рішення Верховний суд мотивував, зокрема, неможливістю стягнення з Укртелекому вартості облігацій з товариства, до якого право власності на ці облігації не перейшло.
“Оскільки пред`явлення облігацій до погашення унеможливлює інші способи реалізації та захисту прав власника на облігації, а закінчення строку обігу облігацій унеможливлює їх продаж після закінчення строку їх обігу, захист прав банку шляхом стягнення вартості облігацій з товариства, до якого право власності на ці облігації не перейшло, є неможливим”, – констатував Верховний суд.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас