Відлуння фінмоніторингу: перевірки банкірів вилилися в блокування майже 60 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відлуння фінмоніторингу: перевірки банкірів вилилися в блокування майже 60 млрд грн

Казна та Політика
1448
Тотальне стеження за грошима, яке фінансисти розгорнули на вимогу Нацбанку та Держфінмоніторингу, виливається в активні блокування рахунків людей і бізнесу.
За результатами перевірок в рамках фінансового моніторингу, за 9 місяців 2018 року були виявлені підозрілі операції просто на гігантську суму – на 54,5 млрд грн, на $68,1 млн і на €9,4 млн.
Про це повідомляється на сайті НБУ.
За фінмоном регулятор відправив до правоохоронних органів 29 листів (5 з них — в НАБУ). Після відпрацювання звітів 36 банків і 8 небанківських фінустанов.
«В основному надана правоохоронним органам інформація стосувалася проведення клієнтами банків фінансових операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов’язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переказом) безготівкових коштів в готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, ухиленням від оподаткування тощо», — йдеться в повідомленні Нацбанку.
Там же, до речі, повідомляється і про передачу силовикам даних за результатами перевірок валютних операцій. Однак обсяги викриттів набагато скромніш, ніж у першому випадку: на 58,8 млн грн, $315,2 млн, €1,6 млн. і 57,2 млн руб.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас