KfW надав банку "Львів" субординований кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

KfW надав банку "Львів" субординований кредит

Фондовий ринок
390
Німецький державний банк розвитку (KfW) надав ПАТ “Банк “Львів” (Львів) субординований кредит у розмірі EUR3,1 млн, повідомив банк на сайті.
Згідно з повідомленням, відповідну угоду банки підписали 17 жовтня.
Кошти надаються в рамках програми “Агрофінансування”, яка спрямована на зміцнення власного капіталу фінансових установ України та сприяння розвитку мікро-, малих і середніх підприємств у сільському господарстві.
“Кредит надано за дорученням німецького уряду. Це істотно зміцнить власний капітал банку і дозволить розширити його кредитну діяльність. Ми також вважаємо, що інвестування в банк “Львів” буде підтримкою для нового стратегічного інвестора банку – компанії ResponsAbility зі Швейцарії”, – цитує прес-служба банку “Львів” директора офісу KfW в Україні та Молдові Лутца Хорн-Хааке.
Як наголошується в повідомленні, цей кредит є другим кредитом в рамках програми “Агрофінансування”, що фінансується німецьким урядом. У червні цього року субординований кредит був наданий “ОТП Лізинг”. Після надання кредиту банку “Львів” програма закривається.
Як повідомлялося, в жовтні 2018 року компанія з управління активами ResponsAbility Participations AG (Цюрих) придбала 40% акцій банку “Львів”.
Надалі ResponsAbility Participations AG придбає акції нової емісії банку “Львів”, в результаті чого стане мажоритарним власником 51% акцій фінустанови.
Згідно з інформацією на сайті ResponsAbility Participations, 60% її акцій належить швейцарським фінансовим установам, в тому числі Baumann&Cie, Raiffeisen Switzerland, Swiss Re Foundation, Vontobel Beteiligungen, 21% – приватним інвесторам, 19% – менеджменту і співробітникам компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас