Цього року НБУ направив правоохоронцям 40 листів про підозрілі операції в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року НБУ направив правоохоронцям 40 листів про підозрілі операції в банках

Казна та Політика
237
Національний банк України за січень-вересень 2018 року направив правоохоронцям 40 листів про підозрілі операції клієнтів банків та небанківських фінансових установ.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
«За 9 місяців 2018 року Національний банк направив Службі безпеки України інформацію щодо 36 банків і 8 небанківських фінансових установ: за результатами перевірок з питань фінансового моніторингу направлено 29 листів з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів банків на загальну суму понад 54,5 млрд грн, 68,1 млн дол США, 9,4 млн євро. За результатами валютного контролю з метою реалізації державної політики у сфері боротьби з організованою злочинністю відправлено 11 листів про великомасштабні операції клієнтів банків щодо фінансових операцій на загальну суму понад 58,8 млн грн, 315,2 млн дол. США, 1,6 млн євро, 57,2 млн руб», – йдеться в повідомленні.
Також протягом 9 місяців 2018 року Національним банком було відправлено п’ять повідомлень про підозрілі фінансові операції в Національне антикорупційне бюро України.
В основному надана правоохоронним органам інформація стосувалася проведення клієнтами банків фінансових операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов’язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переказом) безготівкових коштів в готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, відходом від оподаткування тощо.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас