Китай до 2030 року створить найпотужніший колайдер у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай до 2030 року створить найпотужніший колайдер у світі

Технології&Авто
479
Китайські інженери з Інституту фізики високих енергій планують побудувати найпотужніший у світі колайдер до 2030 року. Вартість проекту складе більш ніж $5 млрд, пише ТАСС з посиланням на Центральне телебачення Китаю.
Довжина замкнутого контуру китайського електрон-позитронного коллайдера складе більш ніж 100 км. Сумарна енергія — до 240 гігаелектронвольт в системі центру мас налітаючих частинок. Місце розташування майбутнього колайдера поки що не визначено.
За словами директора Інституту фізики високих енергій при Академії наук Китаю Вана Іфана, над створенням технології працюють інженери з США, Європи та Японії.
Прискорювач буде мати світну потужність в мільйон електронвольт, а за десять років сумарна енергія в системі центру мас налітаючих частинок досягне 100 тераелектронвольт.
До 2040 року для продовження служби електрон-позитронного прискорювача він буде модернізований до протон-протонного коллайдера. Планується, що його потужність перевищить характеристики Великого адронного коллайдера (ВАК) в Швейцарії в 7 разів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас