У КМДА повідомили, які платіжки отримають кияни в листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА повідомили, які платіжки отримають кияни в листопаді

Енергетика
1118
Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелєєва заявив, що тариф на теплоенергію в Києві, незважаючи на ухвалене рішення про підвищення ціни на газ, у жовтні-листопаді змінюватися не буде.
“Є процедура встановлення тарифів, яка вимагає певних часових проміжків. Можемо сказати, що ні в жовтні, ні в листопаді споживачі теплової енергії не отримають платіжки з новою ціною. Зараз буде коригуватися тариф на теплову енергію, але на це потрібен час. Які будуть остаточні ціни, ми зараз сказати не можемо”, – сказав він на брифінгу у вівторок.
Водночас він визнав, що підвищення неминуче.
“Ціна на газ збільшилася орієнтовно на 23%. Враховуючи те, що практично 80% ціни на теплову енергію – це вартість газу, то і вартість теплової енергії буде збільшена. Але дати точні прогнози ми зараз не можемо, тому що це питання розрахунків”, – додав Пантелєєв.
За його словами, орієнтовно нові тарифи можуть бути введені з 1 грудня або 1 січня наступного року.
Пантелеєв уточнив, що попередні розрахунки вже готові, проте для їх подачі на розгляд Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) необхідно офіційне опублікування нової ціни на газ.
Станом на 23 жовтня, у Києві до опалення підключені 100% об’єктів соцсфери, 63% комунальних будинків і 36% ОСББ, “які самі вирішують, коли холодно”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас