"Укртранснафта" повернула собі всю нафту з НПЗ Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртранснафта" повернула собі всю нафту з НПЗ Коломойського

Енергетика
326
“Укртранснафта” ввечері 22 жовтня завершила прийом останніх тонн нафти, що належить їй, зі сховищ “Нафтохімік Прикарпаття” (Надвірнянський НПЗ).
Про це повідомив перший заступник генерального директора компанії Андрій Пасішник.
За його словами, це був останній з трьох НПЗ, на яких з квітня 2014 роки зберігалося 385,5 тис. тонн нафти компанії після її викачування з нафтопроводів “Укртранснафти” навесні 2014 року.
“Повернення нафти здійснювалося тільки після підтвердження за якістю і кількістю незалежними міжнародними сюрвеєрськими компаніями “Інспекторат” і “Сейболт”, – зазначив він.
Ставка за зберігання нафти, за затвердженими судами мировими угодами, склала 3,08 гривень за тонну (з ПДВ) замість 9,6 гривень за тонну (з ПДВ), які в суді намагалися стягнути з “Укртранснафти”.
Пасішник уточнив, що частина повернутої нафти в обсязі 194,7 тис. тонн за рішенням акціонера була реалізована на біржових торгах за ринковою ціною. При цьому менеджмент компанії направив на узгодження спостережній раді НАК “Нафтогаз України”, єдиному акціонеру “Укртранснафта”, пропозицію реалізувати понад зазначених 194,7 тис. тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас