"RwS bank" затвердив новий продукт банку - ескроу рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"RwS bank" затвердив новий продукт банку - ескроу рахунки

Особисті фінанси
51
«RwS bank» затвердив новий продукт банку «Рахунки умовного зберігання», які за загальносвітовою практикою ще називають ескроу рахунки. В зв’язку з приведенням українського законодавства у відповідність до світових практик використання цього рахунку стало можливим після прийняття відповідного закону та внесення відповідних змін в інструкції НБУ.
Такі ескроу рахунки вкрай необхідні для ситуацій, коли сторонам договору потрібні додаткові гарантії виконання ними своїх зобов’язань з боку третьої сторони – ескроу агента. Законом передбачено, що тільки банки можуть в Україні виконувати роль таких ескроу агентів. Рахунки ескроу є цікавими для використання в угодах M&A, цільового фінансування, поставки товарів та послуг і т.п.
Нерезидент – продавець корпоративних прав українського товариства зобов’язується перед Покупцем цих корпоративних прав гарантувати грошовими коштами покриття імовірних ризиків, які можуть статися в майбутньому. У випадку настання цих ризиків і виникнення обумовлених витрат кошти з ескроу рахунку будуть перераховані на бенефіціара (покупця корпоративних прав), і в іншому випадку – повернені продавцеві. Банк виконує функцію ескроу агента, тобто особи, яка зобов’язана перевірити настання обставин, передбачених договором, та відповідно перерахувати кошти на одну із сторін.
До цього часу в рамках українського законодавства було неможливо настільки гнучко реалізувати вищевказані домовленості і «RwS bank» радий тому, що став одним з перших банків, які спільно з клієнтами втілюють в життя новітні продукти на банківському ринку.
За матеріалами:
РВС Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас