На хабарі у $50 тис. затримано групу "перевертнів у погонах" – військова прокуратура — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На хабарі у $50 тис. затримано групу "перевертнів у погонах" – військова прокуратура

Кримінал
555
На вимаганні та отриманні хабара в $50 тис. у Київській області затримано групу правоохоронців, повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.
“22 жовтня 2018 військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України задокументувала факт вимагання та отримання офіцерами поліції неправомірної вигоди у розмірі $50 тис.”, – йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук в ніч на вівторок.
Працівниками прокуратури встановлено, що організатор злочинної групи “перевертнів у погонах”, оперуповноважений відділу викриття правопорушень у сфері легального обігу наркотиків Управління протидії наркозлочинності ГУ НП в м. Києві, капітан поліції висунув громадянину України вимогу про передачу йому грошових коштів в розмірі $50 тис.
За вказану суму зловмисник обіцяв не реєструвати громадянина, щодо якого проводиться досудове розслідування за ст. 311 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), додатковий епізод і не ініціювати питання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
В ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій в подальшому встановлено, що поліцейський-“організатор” до своєї злочинної діяльності залучив ще двох офіцерів поліції – співробітників підрозділів ГУ НП в м. Києві. Обидва ці правоохоронці входили до складу групи слідчих і мали повноваження на ухвалення процесуальних рішень у кримінальному провадженні щодо цього громадянина України.
Після отримання вказаної суми обох учасників злочинної групи – капітана поліції, старшого слідчого слідчого відділу і лейтенанта слідчого відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Подільського управління поліції ГУ НС в м. Києві затримали.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас