Ситуація на зовнішньому борговому ринку сприяє залученню Україною понад $1,5 млрд - інвестаналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація на зовнішньому борговому ринку сприяє залученню Україною понад $1,5 млрд - інвестаналітики

Казна та Політика
246
Інвестиційні аналітики вважають сприятливим поточний час для виходу України на зовнішній борговий ринок і оцінюють обсяг випуску суверенних єврооблігацій, що планується до розміщення, більш ніж на $1,5 млрд.
“Як показало нещодавнє розміщення єврооблігацій Туреччини, попит на ризикові інструменти є, і Україна цілком може розраховувати на інтерес до її цінних паперів. Водночас який обсяг “ризиків України” готові взяти на себе інвестори, покаже саме розміщення”, – сказав агентству “Інтерфакс-Україна” старший аналітик з державного боргу групи ICU Тарас Котович.
За словами фахівця відділу продажів боргових цінних паперів інвестгрупи Dragon Capital Сергія Фурси, прихильність ринку до нових єврооблігацій України підтримує рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо нової програми співпраці. “Після рішення МВФ ціни на українські суверени пішли вгору, тому поточна ситуація для виходу на ринок виразно сприятлива”, – сказав він.
Експерт при цьому оцінює потенційний обсяг угоди на рівні $1,5-2 млрд.
Керівник аналітичного відділу інвестгрупи Concorde Capital Олександр Паращій вважає, що заяви з боку МВФ якраз і мали на меті допомогти Україні, а також “Нафтогазу України” вийти на борговий ринок.
МВФ зробив все можливе, щоб випуск єврооблігацій України був успішним. Теоретично попит на суверенні папери може скласти близько $ 2-3 млрд. водночас дохідність за 10-річними паперами, швидше за все, буде не дуже низькою: близько 8,5-9% річних”, – вважає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас