«Мотор Січ» запустить нове виробництво комплектуючих до вертольотів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Мотор Січ» запустить нове виробництво комплектуючих до вертольотів

Фондовий ринок
1210
ПАТ “Мотор Січ” (Запоріжжя) планує запустити нову виробничу лінію з виробництва і ремонту несучих і рульових гвинтів для вертольотів у І-ІІ кварталі 2019 року.
Як повідомляє Дєло, нова лінія вже закуплена в США, вартість обладнання оцінюється в $150 млн. Потужності виробництва дозволять збирати до 25-50 одиниць комплектів гвинтів на рік, залежно від замовлення.
У 2017 році на вертолітному заводі “Мотор Січ” була введена в дію виробнича лінія з виробництва редукторів VR-17МС для вертольотів типу Мі-8/17 зі збільшеною до 14 тонн максимальною злітною масою. Частина обладнання з виробництва редукторів також була закуплена за імпортом.
Роботи за програмою вертольотобудування були розпочаті компанією в 2010 році і активізовані в нових умовах. Обсяг інвестицій “Мотор Січ” в програму вертольотобудування України оцінюється в на суму близько $500 млн.
16 квітня на вертодромі АТ Мотор Січ в небо піднявся перший український вертоліт МСБ-2 – Надія. Повітряне судно тестуватимуть протягом року. За словами генерального авіаконструктора Мотор Січ В’ячеслава Богуслаєва, до цієї події йшли довгих 10 років.
Слід зазначити, що новий вертоліт МСБ-2 – Надія є модернізованою версією Мі-2. Повітряне судно на 70% складається з композиту, з салону прибрано витратний бак. Протягом року вертоліт буде проходити необхідні випробування.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас