ЄІБ виділить 5 млн євро на реконструкцію Миколаївського водоканалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ виділить 5 млн євро на реконструкцію Миколаївського водоканалу

Казна та Політика
144
Європейський інвестиційний банк надасть Україні грантову допомогу в сумі 5,11 млн євро на реконструкцію і модернізацію Миколаївського водоканалу.
Відповідну угоду підписали віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко і віце-президент ЄІБ Вазіл Худак.
Угода передбачає залучення мультидонорського фонду Е5Р (Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та навколишнього середовища).
Керуючий фондом E5P Андерс Лунд зазначив: “Проект забезпечить дотримання вимог охорони здоров’я та екології національного та міжнародного законодавства, а також дасть більш високу якість послуг водопостачання і водовідведення для населення.
Інвестиції підтримають надзвичайні і ефективні заходи з забезпечення водопостачання, збору та очистки стічних вод, а також розширення трубопроводів для подачі води в райони, де нема доступу до якісної питної води”.
Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та навколишнього середовища (E5P) є мультидонорським фондом в розмірі 200 млн євро, метою якого є заохочення інвестицій в енергозбереження та екологічні проекти в країнах Східного партнерства.
Фонд об’єднує фінансові внески з ЄС і групи з 21 країни, які потім використовуються для залучення національних коштів і позик від міжнародних фінансових установ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас