Насалик підписав наказ про призначення членів наглядової ради "Укренерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насалик підписав наказ про призначення членів наглядової ради "Укренерго"

Енергетика
119
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик підписав наказ про призначення членів наглядової ради держпідприємства “НЕК “Укренерго”.
Електронна копія наказу №520 від 19 жовтня 2018 року розміщена на сторінці міністерства в соцмережі “Фейсбук”.
Як повідомлялося, до складу НР “Укренерго” увійшли екс-глава представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер, екс-президент і виконавчий директор Energinet (Данія) Педер Андреасен, виконавчий директор французької Академії технологій, що має досвід роботи в EDF, Elf Aquitaine, Total і комісії з атомної енергії Франції Олів’є Апперт, співзасновник і директор DFC Economics (Італія), який має досвід роботи в операторі магістральних мереж TERNA Rete Elettrica Nazionale і Enel Луїджі де Францискі.
Державу в наглядовій раді НЕК представлятимуть заступник держсекретаря Кабміну Сергій Кушнір, державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості Максим Немчинов і радник віце-прем’єра Олександр Поплавський.
Згідно зі статутом компанії, наглядова рада погоджує стратегію її розвитку, річний фінансовий план, контролює фінансово-господарську діяльність, затверджує положення про регулювання діяльності підприємства, приймає рішення про випуск та розміщення цінних паперів (крім акцій), вибирає незалежних і внутрішніх аудиторів і оцінювача майна, формує основи корпоративної і соціальної відповідальності підприємства, а також його антикорупційну політику.

Довідка Finance.ua

  • “Укренерго” здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас