В Україні скоро почнуть проводити захоронення радіоактивних відходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скоро почнуть проводити захоронення радіоактивних відходів

Енергетика
2852
Спільно з Європейською комісією Україна розробляє національний план геологічного захоронення радіоактивних відходів (РАВ), – повідомили в Державному агентстві з управління Зоною відчуження.
“Створення геологічного сховища для високоактивних радіоактивних відходів передбачено українським законодавством. Зараз це єдиний економічно виправданий і коректний по відношенню до прийдешніх поколінь варіант, адже геологічне сховище забезпечить надійну і тривалу ізоляцію РАВ від потрапляння радіоактивних речовин в біосферу. Для нас проблема захоронення РАВ зараз дуже актуальна, тому старт розробки національного плану дій – це величезний крок вперед”, – прокоментував перший заступник голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Олег Насвіт.
Проект має визначити процес вибору майданчика для майбутнього сховища, забезпечити розробку плану і кошторису, навчання фахівців, а також підтримку у формуванні позитивного ставлення громадськості до цього об’єкта. Розрахований проект на 2 роки і буде реалізовуватися консорціумом у складі підприємств Франції, Німеччини, Швеції, а також за участю одного з підприємств НАН України.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас