Долар стабільний до євро, дорожчає до єни на заявах керівництва Федрезерву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар стабільний до євро, дорожчає до єни на заявах керівництва Федрезерву

Валюта
148
Курс долара США слабо змінюється в парі з євро і помірно дорожчає до єни в п’ятницю, інвестори оцінюють заяви керівників Федеральної резервної системи (ФРС) після публікації протоколу вересневого засідання Федрезерву.
Євро торгується о 8:50 в районі $1,1464 проти $1,1453 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти перебуває на вказаний час в районі 128,92 єни в порівнянні з 128,51 єни в попередній робочий день. Курс долара становить 112,46 єни проти 112,21 єни в четвер.
Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, знизився на 0,02%.
Напередодні заступник голови ФРС з нагляду за банківським сектором Рендал Куорлз заявив, що він підтримує поточний курс на поступове підвищення ставки на тлі зростання економіки. На його думку, темпи зростання ВВП США можуть навіть прискоритися, причому це не призведе до перегріву економіки.
Голова Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймс Баллард також підтримав плани Федрезерву підвищити ставку ще раз в 2018 році, проте з сумнівом поставився до перспективи трьох підвищень в 2019 році. Прогнозований керівництвом ФРС рівень ставки в 3,4% до 2020 року буде означати досить стримуючу грошово-кредитну політику, зазначив він.
Як показав оприлюднений раніше протокол вересневого засідання Федрезерву, керівники ЦБ мають намір дотримуватися плану підвищення базової процентної ставки. Однак багато представників Федрезерву висловили думку, що доведеться підняти ставку до рівня, що обмежує економічну активність, щоб скоротити ризик прискорення інфляції вище цільового показника в 2%.
Тим часом фунт стерлінгів дорожчає до долара на 0,1%, до $1,3025 за фунт, оскільки валютні трейдери позитивно сприйняли підсумки саміту ЄС в тому, що стосується переговорів щодо Brexit.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас