До 2020 року ДФС запровадить електронний аудит ризиків несплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2020 року ДФС запровадить електронний аудит ризиків несплати податків

Казна та Політика
341
Державна фіскальна служба України працює над запровадженням електронного аудиту, який планується запустити в повному обсязі до 2020 року.
Про це повідомляє Державна фіскальна служба.
Як зазначають у ДФС, електронний аудит зменшить втручання в відбір ризиків для перевірки.
«Електронний аудит дасть можливість виявляти більшу частину ризиків ще до перевірки, значно прискорить і спростить процедури аналізу даних, істотно зменшить витрати робочого часу на проведення перевірки як посадових осіб, так і платників податків. І як наслідок ми отримаємо ефективний аудит при зменшенні людського втручання в відбір ризиків для перевірки і поглибленого дослідження», – повідомив в.о. голови ДФС Олександр Власов.
З запровадженням е-аудиту отримання від платника податків первинних документів у паперовому вигляді буде необхідним лише щодо відібраних ризиків з метою перевірки можливих махінацій.
«ДФС вже використовує ризикоорієнтовану систему відбору планових перевірок. Перевіряються лише суб’єкти господарювання, які мають ризики несплати податків та зборів. І чим меншы ці ризики у платників – тим рідшими будуть візити податківців», – зазначив Власов.
На сьогодні платники податків мають можливість самостійно оцінювати ризикованість ведення власної діяльності і ймовірність потрапляння в заходи планового аудиту.
Так, порядок формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків та критерії ризиків від здійснення діяльності суб’єктів господарювання, є відкритою інформацією. А річні плани-графіки документальних планових перевірок оприлюднюються на офіційному веб-порталі ДФС.
Завдяки уточненню ризиків несплати податків донарахування за результатами перевірок збільшилися на 44% – з 20,5 млрд грн за січень-вересень 2017 року до 29,6 млрд грн за січень-вересень поточного року. Зокрема, за результатами планових перевірок донараховані суми зросли на 82%: з 8,6 млрд грн до 15,6 млрд гривень.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас