Нафта стримано дорожчає, Brent залишається нижче $80 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта стримано дорожчає, Brent залишається нижче $80 за барель

Енергетика
131
Ціни на нафту слабо підвищуються на азіатських торгах у п’ятницю після падіння напередодні, але завершують тиждень в мінусі, оскільки інвестори реагують на зростання товарних запасів і видобутку в США, пише MarketWatch.
Вартість грудневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures о 8:16 МСК збільшилася на 17 центів (0,21%), до $79,46 за барель.
Ціна ф’ючерсу на WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на цей час на $0,19 (0,28%) – до $68,84 за барель. Торги цим контрактом завершаться наступного понеділка.
За підсумками попередньої сесії контракти на Brent впали в ціні на $0,76 (0,95%), до $79,29 за барель, WTI подешевшала на $1,10 (1,58%), до $68,65 за барель. За середу й четвер нафта втратила більше 4% вартості.
У четвер в розпорядженні The Wall Street Journal опинилася внутрішня доповідь Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), в якій йдеться про те, що зростання комерційних запасів і видобутку нафти в США в найближчі тижні може забезпечити подальше падіння цін.
“Сезонний відкат попиту на НПЗ може призвести до збільшення товарних запасів, – йдеться в документі. – На тлі підвищувальної тенденції виробництва нафти в США це збільшення може стати “ведмежим” фактором для цін на нафту в найближчі кілька тижнів”.
Як стало відомо в середу зі звіту Міненерго США, товарні запаси нафти в Штатах зросли четвертий тиждень поспіль. Підйом склав 6,49 млн барелів. Запаси бензину в США, за даними Міненерго, знизилися на 2,02 млн барелів, дистилятів – на 830 тис. барелів.
Тим часом США продовжують нарощувати видобуток нафти в очікуванні другого раунду санкцій проти Ірану, який стосується паливно-енергетичного комплексу. Міненерго США очікує збільшення видобутку на сланцевих родовищах країни в листопаді майже на 100 тис. барелів на добу (б/д), до 7,71 млн б/д. Половину приросту забезпечать ділянки Пермського басейну в штатах Техас і Нью-Мексико, де видобуток в сукупності перевищить останні іранські показники.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас