Батька-боржника з Печерська змусили сплатити 800 тисяч гривень аліментів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Батька-боржника з Печерська змусили сплатити 800 тисяч гривень аліментів

Особисті фінанси
919
Столичне управління юстиції озвучило найбільші суми боргів по аліментах, які зараз перебувають у відділах виконавчої служби. Рекордсмен Печерський район – понад 906 тис. грн, пише Сегодня.
В інших районах суми боргів розподілилися наступним чином: Шевченківський – більш 731 тис. грн, Деснянський – 412 тис. грн, Оболонський – понад 236 тис. грн, Дарницький більш 349 тис. грн, Святошинський – понад 255 тис. грн.
За словами начальника столичного управління юстиції Станіслава Куценка, одна з найбільших сум боргів по аліментах перебувала на виконанні у державних виконавців Печерського району, і вони змусили “батька” виплатити гроші дитині.
“Батько не платив аліменти з 2015 року – майже 800 тисяч гривень, але днями перевів на рахунок дитини всю заборговану суму. Природно, що це він зробив після втручання працівників ДВС (державної виконавчої служби), в рамках дії закону, який набрав чинності в серпні цього року. Завдяки документу, що набрав чинності, тепер діти отримують кошти від батьків, які не платили аліменти роками”, – розповів Станіслав Куценко.
Він додає, що в рамках дії закону Дарницький відділ державної виконавчої служби змусив батька виплатити одним платежем 205 тисяч гривень 16-річному хлопчикові Дімі, який десять років не отримував коштів від свого тата на розвиток і дозвілля.
Нагадаємо, в серпні цього року став чинним новий закон, спрямований на захист прав дітей. Завдяки йому столичне управління юстиції вже примусило сплатити понад 200 мільйонів гривень аліментів по майже 27 тисячах проваджень цього року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас