Глава Європарламенту висловився про роль ірландського кордону для угоди щодо Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Європарламенту висловився про роль ірландського кордону для угоди щодо Brexit

Світ
150
Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні підтвердив вирішальну роль питання ірландського кордону для угоди щодо Brexit.
Він повідомив, що зустрівся “на полях” саміту ЄС з прем’єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром і запевнив його в підтримці депутатів у питанні розв’язання в контексті Brexit проблеми оірландськог кордону.
“Для нас це абсолютно вирішальне питання. Без домовленості за цим пунктом Європейський парламент не зможе затвердити угоду щодо Brexit”, – сказав глава Європарламенту на прес-конференції в четвер у Брюсселі після свого виступу перед Європейською Радою.
Він висловив свій намір відправитися в Ірландію, щоб викласти позицію Європарламенту і заявити про його підтримку ірландської сторони.
А.Таяні повторив свою позицію щодо кордону між Ірландією і Північною Ірландією: “Ми хочемо, щоб ця межа була гнучкою. Ми хочемо захистити угоду Страсної п’ятниці (Белфастська угода 1998 року – ред.)”.
Разом з тим він підкреслив важливість фітосанітарного контролю на кордоні, щоб “захистити наше здоров’я, наш агропромисловий сектор і сільське господарство”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас