Шведська "дочка" російської компанії Rusal на межі закриття через санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведська "дочка" російської компанії Rusal на межі закриття через санкції

Фондовий ринок
403
Шведська «дочка» UC Rusal — Kubikenborg Aluminum AB — через загрозу вторинних санкцій опинилася на грані закриття, розповів посол Швеції в Росії Петер Еріксон.
«Якщо бути чесним і відвертим, то санкції США стосовно компанії UC Rusal Олега Дерипаски виявилися непередбачувані та їхні наслідки для шведських підприємств можуть бути значними. Kubikenborg Aluminum, «дочка» «Русалу» у Швеції, перебуває на межі закриття через вторинні санкції», — розповів Еріксон.
За словами посла, проблеми шведського підприємства стали повною несподіванкою. «Це не було метою американської влади, але так вийшло, тому що економіка глобальна. І для нас, і для вас це було непередбачувано», — пояснив він. В UC Rusal не стали коментувати слова посла Швеції. За словами Еріксона, більшість шведських компаній почали працювати з Росією в 90-ті роки та відкривали свої представництва задовго до того, як були введені антиросійські санкції. «У нас немає відомостей, що якісь шведські виробники йдуть з російського ринку», — додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас