Союз українських підприємців ініціює скасування норм витрати палива автотранспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Союз українських підприємців ініціює скасування норм витрати палива автотранспорту

Технології&Авто
712
Спілка українських підприємців (СУП) ініціює зміни до законодавства щодо норм витрат палива і мастильних матеріалів, пропонує поширювати їх виключно на держпідприємства Міністерства інфраструктури.
“Незважаючи на наявність первинних документів для списання палива (наприклад, дорожніх листів), органи контролю вимагають дотримуватися вимог наказу, який, по-перше, вимагає додаткових документів, по-друге, містить граничну міру споживання палива, яку підприємство не може перевищити”, – пояснила в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” співголова комітету СУП з розвитку підприємництва бізнес-асоціації Тетяна Паламарчук.
За її словами, в СУП надходять звернення від підприємців про проблеми з практичним застосуванням наказу №43 Міністерства транспорту від 19 лютого 1998 року, який регулює норми витрат палива і мастильних матеріалів для підприємств. “Основна проблема – в донарахуваннях податкових зобов’язань при проведенні документальних перевірок”, – сказала Т. Паламарчук.
Згідно з наказом №43, для нових моделей автомобілів або авто оригінальних конструкцій, що не входять у перелік цього документа, встановлюються тимчасові індивідуальні норми витрат палива. Розробку таких норм підприємства замовляють у держпідприємства “Державтотрансдіпроект”, однак вони дійсні тільки для конкретного підприємства і тільки строком до року, пояснила вона.
“Якщо у підприємства є автомобіль, його керівництво точно знайоме зі складністю цієї процедури. Зокрема, ми сумніваємося в необхідності щорічного платного замовлення тимчасових індивідуальних норм витрат палива і мастильних матеріалів для кожної більш-менш нової моделі авто на підприємстві. Питання викликає і заниження цим державним підприємством таких норм порівняно з тими, які декларує виробник, не кажучи вже про значне заниження порівняно з фактичними витратами”, – коментує Т. Паламарчук.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас