BMW займеться розробкою батарей з можливістю повторного використання і переробки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW займеться розробкою батарей з можливістю повторного використання і переробки

Фондовий ринок
297
Німецький автовиробник BMW Group оголосив про створення технологічного консорціуму зі шведською компанією з виробництва акумуляторних батарей Northvolt і бельгійською групою Umicore, що займається постачанням та переробкою матеріалів, з метою розробки батарей з повним замкнутим життєвим циклом для електричних автомобілів в Європі.
Створені в рамках проекту батареї отримають конструкцію з урахуванням можливості їх подальшого повторного використання та переробки.
Передбачається, що за тривалим періодом первинного використання як акумуляторної батареї в автомобілі, можливо, буде слідувати інша фаза вторинного використання батареї як стаціонарного пристрою для зберігання енергії.
Після закінчення життєвого циклу батарея піддається переробці, і отримана сировина повторно використовується, тим самим завершуючи цикл.
Співпраця компаній спрямована на створення екологічно безпечних і розрахованих на тривалу перспективу продуктів. Повідомляється, що BMW Group надасть консорціуму інвестиції, щоб підтримати проект на початковому етапі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас