У Google підтвердили розробку пошуковика з вбудованою цензурою для Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Google підтвердили розробку пошуковика з вбудованою цензурою для Китаю

190
Google з весни 2017 року працює над проектом Dragonfly — пошуковиком з вбудованою цензурою, який створюється спеціально для Китаю. Про це заявив голова Google Сундар Пічаї під час виступі на конференції видання WIRED в Сан-Франциско, пише TechCrunch.
Таким чином, Пічаї вперше публічно підтвердив розробку пошуковика. Раніше представники Google відмовлялися коментувати цю тему. При цьому голова корпорації зазначив, що Google поки що не ухвалив остаточного рішення з приводу запуску пошуковика. Якщо це станеться, Dragonfly стане найбільшим конкурентом китайської Baidu.
«Це чудовий інноваційний ринок. Хотіли дізнатися, як це буде виглядати, якщо ми будемо в Китаї. Це те, що побудували всередині країни. З огляду на важливість ринку і кількість користувачів, ми відчуваємо обов’язок добре подумати про цю проблему і прийняти більш довгострокову перспективу».
Наразі розробники корпорації створили дві версії пошуковика під назвами Maotai і Longfei. Один з них в майбутньому може замінити Google на території Китаю, де робота сервісу заборонена з 2016 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас