Що Європа чекає від України для членства в ЄС: названі головні вимоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що Європа чекає від України для членства в ЄС: названі головні вимоги

Казна та Політика
2027
Президент французького Центру вивчення політичних дій (CERAP) Ніколя Тензер впевнений, що Україна вступить до Європейського Союзу, але є причини, чому на сьогодні заявка на членство неможлива, передає Сьогодні.
Він підтвердив, що на сьогодні не існує швидкої перспективи щодо вступу України до ЄС, оскільки цей шлях довгий і з безліччю труднощів.
“Насамперед, Україна не готова, коли мова заходить про основні вимоги ЄС, такі як верховенство права і повна незалежність судової системи. І це вже не кажучи про економічні правила. По-друге, Україна, на жаль, не відновила свій повний суверенітет над незаконно анексованим Кримом і Донбасом. Ми повинні вирішити ці питання, перш ніж Україна може подати свою кандидатуру на членство в ЄС, хоча все це відбувається не з її вини”, – сказав Тензер.
Французький експерт упевнений, що і Євросоюз міг би робити для України більше, наприклад, надати гарантії безпеки і взяти активнішу участь у вирішенні проблеми російської агресії.
“Натомість Україна, звичайно, повинна продемонструвати готовність і рішучість виконувати всі правила ЄС. Я думаю, що з боку ЄС має бути активніша участь у вирішенні проблеми Донбасу. Учасники “нормандського формату” – Франція і Німеччина, але не ЄС як такий. Виглядає все так, що Брюссель нібито делегував свої повноваження Парижу і Берліну, щоб уникнути активнішої участі в конфлікті. ЄС тут не говорить занадто голосно, що, на мій погляд, представляє його позицію не дуже збалансованою”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас