ФГВФО у 5 разів знизив ціну на 113,5 га землі "імені" Фірташа на Оболоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО у 5 разів знизив ціну на 113,5 га землі "імені" Фірташа на Оболоні

Кредит&Депозит
574
23 жовтня Фонд гарантування проведе черговий аукціон з продажу земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків і об’єктів соціально-культурного призначення площею 113,5 га, які знаходяться в м. Києві за адресою вул.Богатирська/Північна та належать Родовід Банку.
Стартова ціна на актив, яку встановив ФГВФО, – 740 млн грн.
ФГВФО вже кілька разів виставляв на продаж вказані земельні ділянки. Але всі відповідні аукціони так і не відбулися. На першому з них (планувався 2 серпня) початкова ціна була 3,7 млрд грн. Після цього оголошувалися ще кілька аукціонів з поступовим зниженням ціни. Зрештою на останньому з них (планувався 11 жовтня) стартова ціна склала 1,1 млрд грн. Але й тоді покупців не знайшлося.
Нагадаємо, в лютому Фонд гарантування заявляв про “кричущий випадок незаконного переоформлення права власності та подальші численні шахрайські продажі земельної ділянки, площею понад 113,5 га в Оболонському районі м. Києва, що належить АТ «Родовід Банк»”. “Фактично, один із найліквідніших активів, приблизною вартістю 3,7 млрд грн, було вкрадено у АТ «Родовід Банк»”, – констатував ФГВФО.
Йдеться про земельні ділянки, які компанія “Баски Плюс-2004” (пов`язували з Дмитром Фірташем) передала в заставу Родовід Банку.
У Фонді зауважували, що “безпрецедентним цей випадок робить той факт, що земельна ділянка була визнана речовим доказом у кримінальній справі, у зв’язку із чим Головним слідчим управлінням СБУ на неї було накладено арешт. Із порушенням законодавства країни, шляхом фальшування документів усього лиш за місяць часу землю банку у столиці було тричі (!) перепродано”.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас