Великій Британії доведеться заплатити за вихід з ЄС до 47,5 млрд доларів - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великій Британії доведеться заплатити за вихід з ЄС до 47,5 млрд доларів - ЗМІ

Світ
467
Великій Британії доведеться заплатити в якості відступних за вихід з Євросоюзу до 36 млрд фунтів (47,5 млрд доларів), якщо на переговорах по Brexit вона не зможе домовитися про укладення торговельної угоди.
Про це у вівторок повідомила газета Tha Daily Telegraph з посиланням на міністра фінансів Об’єднаного Королівства Філіпа Хаммонда.
За даними видання, голова британського мінфіну у вівторок на засіданні кабміну сказав, що Велика Британія заощадить тільки від 3 до 9 млрд фунтів (від 4 до 11,9 млрд доларів), якщо вийде з ЄС без торгової угоди.
Один з учасників урядової наради, посилаючись на Хаммонда, сказав: “Правова консультація мінфіну полягала в тому, що в разі якщо ми вийдемо без угоди, нам все одно доведеться заплатити ЄС 30-36 млрд фунтів (40-47,5 млрд доларів), тому що ми навряд чи виграємо будь-яку справу, яке буде надіслано до міжнародного арбітражу”.
Голова Європейської ради Дональд Туск в опублікованому в понеділок запрошенні лідерам ЄС на саміт до Брюсселя 17-18 жовтня написав, що сценарій виходу Великої Британії з ЄС без досягнення угоди зараз більш імовірний, ніж будь-коли.
Він також підтвердив, що 17 жовтня головний парламентер ЄС по Brexit Мішель Барньє проінформує лідерів спільноти про ситуацію на переговорах.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас