У Швейцарії арештували майно Курченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії арештували майно Курченка

Фондовий ринок
399
Департамент міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо створення екс-президентом Віктором Януковичем злочинної організації та її структурного підрозділу під керівництвом бізнесмена Сергія Курченка, а також за вчинення у її складі тяжких, особливо тяжких та інших злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторах економіки, сфері оподаткування та ін.
«Про підозру в участі у зазначеній злочинній організації та вчиненні низки особливо тяжких злочинів у її складі, зокрема, повідомлені посадові особи ПАТ «Брокбізнесбанк», який, за даними слідства, був підконтрольний учасникам злочинної організації», — йдеться в оприлюдненому у вівторок на сайті Генпрокуратури повідомленні.
У ході розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації та скоєних нею злочинах одна з колишніх посадових осіб Брокбізнесбанку отримувала значні суми.
За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації, встановлений один з рахунків, на який, згідно з даними слідства, злочинним шляхом перераховувалися отримані кошти, а також на рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави.
“Зараз вжитими заходами кримінально-правового характеру за запитом Генеральної прокуратури України Про міжнародну правову допомогу на вищевказаних рахунках арештовано кошти на загальну суму $2 млн”, – йдеться в інформації.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас