На кордоні з Польщею побудують український товарний термінал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На кордоні з Польщею побудують український товарний термінал

Особисті фінанси
441
Депутат Ковельської районної ради, бізнесмен Юрій Хороших планує побудувати логістичний центр для перевалки вантажів із залізничної станції Ягодин близько пропускного пункту Ягодин-Дорогуськ на приналежній йому ділянці в 1,5 га.
Про це йдеться в повідомленні видання Голос України.
“Ягодин має перевагу в тому, що траса Київ-Варшава розміщена від шляхів на відстані менш ніж 100 м, тобто існують прекрасні можливості перевантажувати все з вагонів в автомобілі і навпаки”, – сказав Хороших.
Депутат уточнив, що його ділянка перебуває в 40-50 метрах від шосе Київ-Варшава і межує з шляхами українського і європейського стандартів.
Він уточнив, що вже наступного місяця планує почати відвантаження щебеню і кварцового піску, оскільки їх вартість за кордоном набагато вища, ніж в Україні.
За його словами, в таких планах – встановлення навантажувача для контейнерів 20-40 тонн. Як зазначив депутат, наразі на північному заході України подібні потужності з перевантаження контейнерів відсутні, тоді як на польських станціях Дорогуськ і Хелм такі операції проводять.
Він додав, що його ділянка дозволяє завантажувати контейнери одразу в вагони європейського стандарту, і оскільки станція Ягодин – прикордонна, то постановка вагонів буде оплачуватися як до кордону, відповідно до польського тарифного плану, що здешевить послугу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас