Rio Tinto і Vale можуть встановити рекорди поставок залізної руди в 2018 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rio Tinto і Vale можуть встановити рекорди поставок залізної руди в 2018 р

Фондовий ринок
128
Найбільші в світі виробники залізної руди Vale SA і Rio Tinto Group можуть оновити історичні рекорди з постачання цієї сировини в поточному році.
Rio Tinto у вівторок повідомила, що її поставки за дев’ять місяців 2018 року збільшилися на 4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Компанія очікує, що річний показник буде близький до верхньої межі прогнозу в 330-340 млн тонн.
Раніше бразильська Vale відзвітувала про те, що вперше в історії вона поставила за квартал більше 100 млн тонн, і її прогноз річних поставок становить 390 млн тонн.
Ціни на залізну руду знаходяться близько до максимального рівня з березня на сигналах влади Китаю, найбільшого в світі споживача цієї сировини, що вони готові компенсувати негативний ефект від американських мит стимулюючими заходами, які можуть збільшити попит на сталь, повідомляє агентство Bloomberg.
Тим часом аналітики Goldman Sachs вважають, що імпорт залізної руди в Китай досяг пікового значення в минулому році, і світовий попит на неї буде скорочуватися в 2019 і 2020 роках.
При цьому BHP Billiton, яка відзвітує про видобуток за минулий квартал в середу, вважає, що виробництво сталі в КНР досягне піку в середині 2020-х років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас